Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

El turisme de bisturí… és segur o perillós?

|

turisme bisturí

En temes de salut, cal desconfiar de les ofertes i els preus low cost. És important assegurar-nos que el metge al qual ens confiem és un professional, que treballa en unes instal·lacions amb condicions, amb personal qualificat i amb productes i eines de qualitat.

El turisme de bisturí està en plena expansió; el nombre de persones que viatgen a l’estranger per sotmetre’s a tractaments i cirurgies estètiques va en augment. A Internet trobem nombroses ofertes de viatges, especialment de Sud-amèrica o el nord d’Àfrica, que duren diverses setmanes -l’estada mitjana és de 10 dies- i que inclouen trasllat, allotjament en hotels de luxe, dietes… i intervencions estètiques a la carta a preus més barats que a Espanya. Les principals operacions són de pit (augment o reducció mamària), líftings facials, liposuccions, rinoplàsties, blefaroplàsties …

Amb la salut no s’hi juga i el preu no pot ser el factor determinant

Quan es tracten temes relacionats amb la salut, com és el cas de les intervencions de cirurgia plàstica, el preu no ha de condicionar la decisió, malgrat que pugui ser molt temptador. Cal tenir en compte la titulació i l’experiència del ‘suposat’ cirurgià, el bon condicionament de les instal·lacions mèdiques, la qualificació del personal i la garantia i qualitat dels materials i eines que s’utilitzen. En temes de salut, l’estalvi econòmic pot sortir molt car.

Cal assegurar-se que els materials emprats estiguin homologats

Principals riscos del turisme de bisturí:

  • La manca de capacitació i experiència del cirurgià i del seu equip: posar-se en mans d’un metge no qualificat o d’un fals metge podria provocar complicacions durant la cirurgia i al llarg del procés de recuperació. Si hi ha negligència quirúrgica, les conseqüències poden ser terribles. Cal assegurar-se que ens posem en mans d’un equip professional preparat i exigir el títol i la qualificació al cirurgià.
  • Utilització de materials no aprovats per les autoritats sanitàries.
  • Instal·lacions poc higièniques o mal condicionades per a intervencions quirúrgiques.

La fase de recuperació és tan important com la mateixa operació

  • Amb el turisme de bisturí el pacient no tindrà l’oportunitat de recuperar-se adequadament, especialment si ha de realitzar un llarg viatge de tornada. A més, serà impossible que el cirurgià controli l’evolució de la cirurgia. Cal recordar que el postoperatori és tan important com l’acte quirúrgic.
  • Insatisfacció amb els resultats: si el resultat no és l’esperat, serà necessària una segona cirurgia per solucionar el problema o corregir el desastre estètic, fet que comporta una despesa econòmica molt més gran que si s’hagués pres la decisió de realitzar la primera intervenció al país d’origen.