Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Dietoteràpia

dietoteràpia

La dietètica és la disciplina que relaciona els aliments amb les necessitats nutricionals i la dietoteràpia utilitza aquesta relació per tractar les necessitats en cas de malaltia o trastorn relacionat amb l’alimentació.

Obesitat i sobrepès

Cal aconseguir una pèrdua de pes controlada per millorar la salut reduint els efectes secundaris i evitant malalties associades al sobrepès. S’hauria de fer dieta i exercici físic perquè els resultats siguin òptims.

Hipertensió arterial (HTA)

Hi poden influir l’edat, el sexe i factors ambientals; els tindrem en compte a l’hora d’elaborar una dieta i de donar unes recomanacions nutricionals correctes.

Hiperlipèmies i malalties cardiovasculars

Les més importants són la hipercolesterolèmia (augment en sang del colesterol total i del “dolent”) i la hipertrigliceridèmia (augment en sang dels triglicèrids) i tenen una relació directa amb les patologies cardiovasculars. Una dieta adequada afavoreix el tractament d’aquestes patologies.

Patologies digestives

Amb una alimentació adequada, millorarem els símptomes de les malalties de l’aparell digestiu (gastritis, restrenyiment, intestí irritable…).

Osteoporosi

Amb la dieta podem frenar la pèrdua de massa òssia, afavorir la recuperació de fractures i millorar una sèrie de trastorns inflamatoris associats a l’os i/o articulacions.

Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Cal suprimir de la dieta els aliments que provoquen reaccions de sensibilitat.