Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Lesions vasculars: identificació i tractament

|

lesions vasculars

Les lesions vasculars apareixen per l’alteració dels vasos sanguinis i constitueixen un veritable problema estètic. Aquestes lesions afecten per igual a dones i homes; algunes apareixen des del nostre naixement, mentre que altres es desenvolupen amb el pas dels anys i per diferents causes (exposició al sol, canvis hormonals, embarassos…)

Els canvis de temperatura, els agents meteorològics, desajustos hormonals, la mala circulació de la sang, la pell sensible o el nostre treball diari són factors que poden desencadenar en l’aparició de lesions vasculars.

Hi ha diferents tipus de lesions que, sense ser un problema de salut greu, poden resultar molestes. Els punts robí, angiomes, aranyes vasculars, cuperosi…

A la Clínica Ferran Solà t’ajudem a identificar les teves lesions vasculars i et recomanem el millor tractament en cada cas.

Tipus de lesions vasculars

  • CUPEROSI I ROSÀCIA

Els vasos capil·lars es dilaten produint un envermelliment de la pell. Aquesta patologia apareix en persones que tenen la pell sensible i enrogeixen fàcilment amb els canvis de temperatura, emocions, o amb l’alcohol i alguns aliments. En repetir-se aquesta coloració de forma reiterada, produeix una lesió en els vasos capil·lars, dilatant-los i fent-los visibles. Aquestes lesions poden brollar al coll, l’escot, la barbeta, però sobretot es localitzen a la cara.

Es tracta de petites venes varicoses a les galtes o al nas. La pràctica esportiva intensa, la calor o el fred excessius, l’ús de cosmètics agressius, l’estrès o els desajustos hormonals propis de l’embaràs també són desencadenants de la cuperosi.

El tractament làser és la millor alternativa per fer desaparèixer aquestes marques. Quan la cuperosi ve acompanyada amb molestos granets semblants als de l’acne es denomina rosàcia i requereix tractament mèdic. Encara que no té cura definitiva, el làser contribueix notablement a controlar els brots i alleujar els símptomes.

  • ANGIOMES

La causa exacta de per què es produeixen els angiomes no es coneix. Són diminutes malformacions capil·lars que mesuren mil·límetres i afecten al tronc. Tot i que no deixen de ser un simple problema estètic, la demanda d’un tractament per a aquest tipus de lesions va en augment, ja que els pacients les associen a l’envelliment.

No obstant això, aquestes lesions són molt comuns des del mateix moment del naixement, segurament per la poca maduresa del sistema vascular en el nadó. La majoria dels angiomes desapareixen sense tractament, encara que en ocasions, pot ser que l’angioma creixi. En aquests casos, s’ha de consultar amb un dermatòleg experimentat.

A aquesta tipologia pertanyen diferents lesions com el petó de l’àngel, els angiomes tuberosos, els angiomes plans o els punts de robí. Només aquest últim apareix en l’edat adulta. Els dos primers desapareixen per si sols i el tercer pot tractar-se amb làser des d’edats molt primerenques.

  • ARANYES VASCULARS

Els vasos capil·lars que es troben just sota la pell es dilaten produint aquestes lesions telangièctasies, aranyes o varius. Solen aparèixer amb el pas dels anys, però alguns factors poden accelerar-ne el procés.

L’obesitat, el sedentarisme, els mètodes anticonceptius o les alteracions hormonals són alguns dels detonants que afavoreixen la seva aparició.

Depenent del seu calibre i afectació, es valorarà el tractament més adequat.