Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Peeling químic

peeling químic

El peeling químic és un procés segur que ajuda a treure taques, arrugues, cicatrius de l’acne i altres problemes estètics de la pell de la cara escamant la pell superficial, que és on es troben les imperfeccions, i deixant que la pell nova es mostri a la superfície de la cara. No és un procés quirúrgic.

Consisteix en exfoliar la pell amb l’aplicació de diverses substàncies químiques i amb l’objectiu de millorar i restaurar el dany causat per la perllongada exposició al sol, envelliment prematur… Principalment es fa a la pell de la cara, però també pot aplicar-se en la pell de l’esquena, braços, mans, etc.

El peeling químic ajudarà a millorar l’aspecte de la pell, eliminant diferents capes de l’epidermis mitjançant l’ús d’agents càustics i químics i produint la renovació de les capes de la pell, fent que llueixi més jove, amb menys arrugues i menys taques.

A la Clínica Ferran Solà realitzem peelings superficials i mitjos; el peeling consisteix en l’aplicació de productes químics que provoquen una descamació superficial o mitja depenent del producte i del nombre de capes d’aplicació. Es tracta d’un tractament que millora la qualitat de la pell aconseguint un aspecte més jove. Els peelings de repetició, en uns mesos o en diversos anys, aconsegueixen un efecte lífting, tensor, amb disminució de la profunditat de les arrugues, més lluminositat a la cara, color rosat i més homogeni i reducció de les marques d’acne. També hi ha peelings específics per a tractament de taques.

Tipus de peeling químic

Entre les substàncies més comuns destaquen el fenol, àcids glicòlic, tricloroacètic, àcid salicílic i kòjic. La selecció de les substàncies dependrà del tipus de peeling que es realitzi, ja sigui antiacneic, antiarrugues, despigmentant. El principal objectiu d’aquest procediment és millorar l’elasticitat de la pell, donar-li lluminositat i augmentar la producció de col·lagen i elastina.

Hi ha tres tipus de peelings químics segons la seva profunditat:

 • Peeling profund: dissenyat per poder actuar de manera profunda ajudant a eliminar tant les arrugues superficials, com les mitjanes i profundes, queratosi, taques solars, i també la flacciditat. Els resultats esperats són molt efectius.
 • Peeling mitjà: ideal per combatre arrugues lleus, taques solars, envelliment… Aquest tipus de peeling també és utilitzat com a procediment previ a tractaments com microdermoabrasió, lífting, etc.
 • Peeling superficial: està indicat per a combatre les cicatrius originades per l’acne, cutis gras, arrugues lleus. Aquest peeling ajudarà a millorar l’aspecte de la pell retornant lluminositat, fent-la lluir més jove… també serveix com a base per a l’aplicació d’un altre tipus de tractaments dermatològics.

Qui pot ser candidat per a un peeling químic?

 • Persones amb cicatrius de l’acne
 • Persones amb potes de gall
 • Persones amb pell danyada pel sol
 • Persones amb cicatrius
 • Persones amb arrugues
 • Persones amb pell flàccida

Qui no és candidat per a un peeling químic?

 • Embarassades o dones lactant
 • Haver pres Accutane (isotretinoïna, un medicament per a l’acne) en els últims 6 mesos
 • Persones que pateixen psoriasi, rosacea, dermatitis o eczcema
 • Persones que has pres algun medicamement de prescripció mèdica per a la cura de la pell en les últimes 48 hores

Avantatges del peeling químic

Sotmetre’s a un procediment com el peeling químic té molts beneficis, ja que, primerament no és un procés quirúrgic i no prendrà tant de temps de recuperació, aquesta és relativament ràpida (depenent del tipus de substàncies usades i la profunditat del peeling) a més té avantatges com:

 • Indicat per a qualsevol tipus de pell.
 • El procediment és simple, indolor i ràpid. El temps és relatiu però màxim cinc hores, depenent el tipus de peeling.
 • No requereix aplicació d’anestèsia general, en tot cas anestèsia local; el mateix dia tornes a casa teva.
 • Proporciona lluminositat a la pell.
 • Eficaç per combatre taques, arrugues i marques d’acne, porus oberts i cicatrius lleus.
 • El seu efecte és immediat.

Efectes secundaris

La pell de la cara es queda enrogida dies després d’haver estat sotmesa a aquest procés i has d’evitar l’exposició als raigs del sol per uns dies.

Cada persona reacciona de manera diferent, segons la seva genètica i segons el tipus de substàncies i químics que es facin servir, i la profunditat en què aquests penetrin en les capes de la pell.

Què he d’esperar d’un peeling químic?

Aquest tipus de tractament està indicat per a millorar l’aspecte de la pell, però no garanteix resultats permanents peruqè el temps segueix passant i el cos segueix envellint. El fet de ser candidat per aquest tractament ho determinarà l’examinació, valoració i orientació d’un especialista. Com més profund sigui el tractament, els resultats seran més afavoridors.