Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Nutrició Esportiva

nutrició esportiva

Quan parlem d’alimentació i esport, pensem en menjar el millor possible per desenvolupar una activitat Físca extra sense patir. Però no és tan senzill; alimentació i esport han d’estar relacionats perquè no tots els esports requereixen el mateix tipus d’alimentació. S’ha de diferenciar segons les característiques de l’esportista, el tipus d’esport, aeròbic o no…

L’alimentació de l’esportista ha de nodrir les cèl·lules de l’organisme perquè aquest es desenvolupi i mantingui però, a més, ha de cobrir la despesa derivada de l’esforç extra.

La nutrició esportiva és una branca especialitzada de la nutrició humana aplicada a les persones que practiquen esport. Depenent, doncs, dels objectius finals, de l’esport realitzat i dels seus entrenaments, la nutrició posa l’accent en uns o altres aliments; per exemple, en el culturisme són més importants els aliments proteics que afavoreixin l’increment de la massa muscular; i, en canvi, en els esports aeròbics són importants aquells aliments que afavoreixen l’esforç energètic perllongat, com els glúcids.

La nutrició esportiva cobreix tots cicles de l’esport: el descans, la fase activa i la de recuperació.