Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Sexologia clínica

sexologia clínica

Actualment, hi ha evidències científiques que l’àrea sexual femenina i masculina, per com vivim, ens relacionem i el que hem après, pot patir alteracions que ens provoquen un alt grau de malestar emocional i interferències en les relacions de parella. Quan aquestes no són puntuals, poden arribar a configurar una disfunció sexual, la qual condiciona l’àrea relacional de parella, l’estat d’ànim, la vivència de la sexualitat de forma plaent i l’estat de salut general que aporta una vida sexual sana i activa.

A la Clínica Ferran Solà, ens centrem en fer una avaluació, anàlisi funcional i diagnòstic de les disfuncions sexuals i dissenyar un tractament individualitzat per restablir de forma segura i preventiva una sexualitat sana i gaudida amb plaer.

Les principals disfuncions sexuals femenines i masculines que requereixen tractament són:

  • Desig sexual inhibit o hipoactiu: és l’absència o disminució del desig a l’hora de tenir una activitat sexual.
  • Aversió sexual: fàstic o repugnància extrema i continuada cap a les relacions sexuals, evitant tots o gairebé tots els contactes sexuals genitals.
  • Trastorn d’excitació sexual femení: és la incapacitat, total o parcial, de mantenir la resposta de lubricació vaginal o la sensació subjectiva de no sentir-excitada ni d’experimentar plaer durant l’activitat sexual.
  • Disparèunia: dolor intens i molèsties abans, durant o després de la relació sexual.
  • Vaginisme: contraccions involuntàries i espasmòdiques de la musculatura vaginal de la dona que dificulten substancialment les relacions coitals, les exploracions ginecològiques i la introducció del penis o els dits dins de la vagina.
  • Trastorn de l’excitació sexual en l’home. Disfunció erèctil: és la incapacitat, total o parcial i continuada, per mantenir una erecció fins al final de l’activitat sexual. Acompanya la sensació de manca d’excitació i plaer durant les relacions sexuals.
  • Ejaculació precoç: és l’ejaculació immediata davant d’una estimulació sexual mínima i es dóna abans que l’home ho desitgi. És important descartar qualsevol causa orgànica que pugui venir derivada de l’edat o altres variables físiques.
  • Trastorn orgàsmic masculí i femení. Anorgàsmia: és la dificultat o incapacitat per arribar a l’orgasme tot i haver una estimulació adequada i l’absència de problemes en la fase d’excitació.