Saltar al contingut

Contacta Facebook Google plus Instagram

Reducció mamària; el mal d’esquena és la principal causa d’aquesta intervenció

|

reducción mamaria

El mal d’esquena és la principal causa de les intervencions de reducció mamària a Espanya. Però el mal d’esquena de les dones amb el pit gran no es deu al pes d’aquest, com s’acostuma a creure, sinó que les postures i l’encorbament que la dona adopta per dissimular el seu excés de pit són les que generen les molèsties, sobre sobretot a les zones cervical i dorsal alta.

Aproximadament una de cada 20 espanyoles que recorren a la Cirurgia Plàstica Estètica se sotmeten a una reducció mamària. Pel que fa a la seva edat, el seu repartiment per franges és molt equilibrat i es realitza fins i tot a pacients de més de 60 anys, a diferència dels augments de mama, que es concentren, sobretot, en els trams compresos entre els 18 i els 44 anys.

Altres raons

Altres motius d’una reducció mamària són l’aparició d’èczemes o d’intertrigen (inflamació de la pell en els plecs d’aquesta) en els solcs submamaris (la part inferior del pit, on s’ajunta amb el començament del ventre), l’excessiva pressió i les marquesdels tirants del sostenidor a les espatlles o les dificultats per a la pràctica d’exercici físic.

Moltes pacients acudeixen a les consultes dels cirurgians plàstics derivades pels seus metges d’atenció primària o per altres especialistes com traumatòlegs o reumatòlegs. Hi ha, per altra banda, patologies com l’anomenada “hipertròfia mamària virginal”, que consisteix en un creixement desproporcionat d’una o ambdues mames en la pubertat o adolescència, que, encara que benignes, fan recomanable una reducció.

La cirurgia

La intervenció de reducció consisteix en l’extirpació de parts de la glàndula mamària i de greix i la recol·locació del teixit sobrant. Normalment va acompanyada d’una intervenció complementària d’elevació del pit, l’objectiu és la reubicació de arèoles i mugrons.

La durada de l’operació pot oscil·lar entre les dues i les quatre hores, depenent del volum del teixit a extirpar. S’efectua amb anestèsia general i la seva postoperatori és còmode i indolor en no afectar en cap moment als músculs pectorals.

Evidentment, per la seva condició d’intervenció quirúrgica, la reducció mamària s’ha de fer exclusivament en un quiròfan d’un centre hospitalari o una clínica. I el professional que la practiqui ha de tenir la titulació oficial de metge especialista en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora.

Font: SECPRE